(Afbeelding: Instagram van Tjarda Struik)

Burgemeester Struik sloopt ambtsketen

De Leiderdorpse burgemeester Tjarda Struik heeft haar ambtsketen gesloopt. Dat bekent ze zelf op Instagram en TikTok. “Een kettinkje waarmee de ambtsketen wat mooier om je nek hangt, is gebroken. Ik heb dus de ambtsketen nu al gesloopt. Dus ik ben lekker begonnen, eerste maand keten kapot.”

Zolang de keten niet is gerepareerd, houdt een stukje plakband het belangrijkste symbool van de burgemeester netjes op z’n plek. Zo laat Struik in een filmpje zien.

Het kan overigens altijd erger. De Leidse burgemeester Lenferink raakte gedurende zijn ambtstermijn van twintig jaar maar liefst twee keer de keten helemaal kwijt.

Struik is al jaren zeer populair op met name TikTok waar ze als ‘blindfluencer’ meer dan 200.000 volgers heeft. Als burgemeester blijft ze gebruik maken van haar sociale media-accounts, maar wel op een aparte telefoon. “En ik zal ook iets kieskeuriger zijn met wat ik post”, vertelde ze onlangs toen ze een uurtje als co-host meepresenteerde op Sleutelstad Radio.

Ze post nu vooral zaken die ze als burgemeester doet. Zo zagen we haar enkele dagen geleden ook al op de duofiets met collega-burgemeester Emile Jaensch die al enkele jaren vrijwilliger is bij Fietsmaatjes.

https://www.instagram.com/p/C0zTsTco557/

Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×