De milieustraat in Oegstgeest. (Foto: Sleutelstad)

Milieustraat Oegstgeest vanaf 1 februari 2024 op afspraak

Inwoners van Oegstgeest kunnen vanaf 1 februari 2024 alleen nog op afspraak terecht bij de milieustraat op de gemeentewerf. Oegstgeest wil gebruikers van de dienst meer spreiden over de week.

“Als het heel druk is, op zaterdag bijvoorbeeld of maandagmorgen, ontstaan er regelmatig files voor de milieustraat. De auto’s staan soms zelfs tot op de Haarlemmerstraatweg. Die drukte is onwenselijk en onveilig, zowel op de openbare weg als op de milieustraat zelf”, verklaart de gemeente de gewijzigde dienstverlening.

Naast filevorming merkt de gemeente dat medewerkers van de milieustraat bij grote drukte te weinig tijd hebben om bezoekers te helpen bij het goed scheiden van het afval. “Dat betekent dat er, als het druk is, onbedoeld veel afval in de verkeerde bakken belandt. De inhoud van de containers raakt daardoor te veel vervuild en is dan ongeschikt voor recycling. Dat is slecht voor het milieu en het jaagt de gemeente en uiteindelijk de inwoners via de afvalstoffenheffing op kosten.”

Oegstgeest is niet de eerste die het inleveren van afval alleen nog op afspraak toestaat. Buurgemeente Leiden voerde eerder dit jaar een soortgelijke regeling in.

Oegstgeestenaren kunnen vanaf half januari 2024 via www.oegstgeest.nl/milieustraat, via telefoonnummer 14 071 of via een QR code een afspraak maken om hun afval weg te brengen.

Maatschappij Oegstgeest Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×