Huize Ivicke in Wassenaar. (Foto: Omroep West)

Krottenkoning laat Huize Ivicke weer leegstaan

Huize Ivicke gaat de tweede lege winter in na de noodrenovatie die door de gemeente Wassenaar is uitgevoerd. Eigenaar Ronnie van de Putte, die bekend staat als de Krottenkoning, heeft bij de gemeente nog altijd geen plannen ingediend om de villa weer in gebruik te nemen. De gemeente zegt niets te kunnen doen.

In het najaar van 2021 zei de advocaat van Van de Putte gekscherend bij de rechtbank dat zijn cliënt in Huize Ivicke zijn kantoor wilde vestigen. De gemeente was toen net klaar met een ingrijpende renovatie die ruim een miljoen euro kostte. Het waren ‘instandhoudingswerkzaamheden’, zoals de gemeente het zelf noemde. Reden was dat Ivicke aan alle kanten lekte en de monumentale villa verloren dreigde te gaan, omdat de omstreden vastgoedmagnaat er niets mee deed. Die beweerde toen dat dat kwam omdat er krakers inzaten, maar die zijn inmiddels al meer dan een jaar geleden vertrokken en van enig plan is geen sprake, bevestigt een woordvoerder van de gemeente aan Omroep West.

Rechtszaken
Na het werk van de gemeente staat Ivicke niet meer op instorten. De rekening is na allerlei rechtszaken en protesten betaald door de Krottenkoning en die is daarna weer gaan doen wat hij altijd doet: niets. En dat terwijl Ivicke nog bijna zijn enige bezit is in Nederland. De inmiddels hoogbejaarde ondernemer heeft al zijn bezittingen in Noordwijk verkocht. Daar voert hij ook nog rechtszaken over. Ook in de gemeente Aalsmeer heeft hij nog een stuk grond, waar het maar niet lukt om er iets op te bouwen en er is een fors onbebouwd kavel bij Hillegom.

Kantoorvilla
Op de website van Bever Holding BV, het bedrijf van Van de Putte, wordt Ivicke aangeprezen als kantoorvilla. Maar het staat dus leeg. Plannen zijn bij de gemeente Wassenaar, ondanks toezeggingen, nooit ingediend. “Op dit moment heeft de gemeente Wassenaar geen juridische middelen om de eigenaar ertoe te bewegen om wat te doen met het pand”, laat een woordvoerder weten. Dat komt omdat het pand niet meer op instorten staat en weer enige tijd tegen een stootje kan na de opknapbeurt die door de gemeente is uitgevoerd.

De woordvoerder zegt dat de gemeente er nog steeds op vertrouwt dat Van de Putte zijn toezegging nakomt en met een herstelplan komt dat recht doet aan de kwaliteit van het pand. Bij Bever Holding, het bedrijf van Van de Putte, wilde niemand iets zeggen over de toekomst van Huize Ivicke.

Maatschappij Wassenaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×