(Foto: Jan Frensen)

Oegstgeest kijkt vooruit tijdens Oudejaarsbijeenkomst

De gemeente Oegstgeest hield maandag haar jaarlijkse Oudejaarsbijeenkomst. Iedereen in de gemeente was uitgenodigd om onder het genot van een hapje en een drankje terug te kijken naar het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar 2024. “Laten we elkaar wat meer licht geven”, zegt burgemeester Jaensch.

“Om iets gedaan te krijgen heb je elkaar altijd nodig”, zegt Annemarie Gerards van IJsclub Oegstgeest, die de bijeenkomst maandag een goede netwerkbijeenkomst vindt. Netwerken was dan ook goed mogelijk op de drukbezochte avond, waar het verenigingsleven en de politiek sterk vertegenwoordigd waren. Van het Nederlands Studenten Orkest waren muzikanten afgevaardigd voor een muzikale toon op de avond. De happen werden verzorgd door een Oegstgeester slager.

Burgemeester Emile Jaensch in gesprek met verslaggever Rudo Slappendel op de oudejaarsbijeenkomst van de gemeente Oegstgeest. 

De oudejaarsbijeenkomst is voor de gemeente een middel om gezamenlijk terug en vooruit te kijken. Dat deed burgemeester Emile Jaensch dan ook in in zijn toespraak. Voor het volgende jaar kijkt hij uit naar een aantal bouwprojecten. “We kunnen na decennia van voorbereiding en jaren van uitvoering eindelijk van de Rijnlandroute gebruik gaan maken. En ook de tweede ontsluiting naar Poelgeest wordt dan opgeleverd.”

Almondehoeve
Naast infrastructuur staat er ook op het gebied van woningbouw veel te gebeuren in het komende jaar. “Zo start in 2024 de bouw in het Zuidelijk deel van Nieuw Rhijngeest. Ook komt er duidelijkheid over eventuele bebouwing in het Hofbrouckerpark en op het terrein van de Almondehoeve.” Vooral over de woningbouw in het Hofbrouckerpark was de afgelopen jaren veel te doen.

De burgemeester noemt de situatie in de wereld onrustig en donker en hoopt daarom dat de mensen elkaar wat licht in de ogen gunnen.

 

 

 

 

Maatschappij Oegstgeest Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×