Wethouder Moniek van Sandick en Heineken directeur Tjeerd Meijer. (Foto: Robbert Beurse)

Gemeente en bierbrouwer vieren vijftig jaar Heineken Fonds

Al vijftig jaar doneert bierbrouwer Heineken jaarlijks een bedrag aan de gemeente Zoeterwoude die dat kan gebruiken voor een sociaal doel. Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd die langdurige samenwerking woensdagmiddag gevierd.

Na dankwoorden van beide kanten overhandigde wethouder Moniek van Sandick namens de gemeente een bos bloemen en bedankkaart aan Heineken directeur Tjeerd Meijer. “Heineken steunt hiermee een heleboel maatschappelijke initiatieven. We zijn hier ontzettend blij mee en met ons een heleboel organisaties die gebruik maken van het fonds”, zegt Van Sandick.

Robbert Beurse in gesprek met directeur Tjeerd Meijer en wethouder Moniek van Sandick over vijftig jaar Heineken Fonds.

Meeprofiteren
De bierbrouwer vindt het belangrijk om iets terug te doen voor de mensen in de omgeving van het bedrijf. “We zijn onderdeel van deze gemeente en willen dat de inwoners van Zoeterwoude ook een beetje meeprofiteren van ons bedrijf”, vertelt Meijer.

Heineken stort jaarlijks 15.000 euro op de rekening van de gemeente. Het Zoeterwoudse college bepaalt vervolgens hoe dit geld wordt verdeeld. Beide partijen vinden de tussenkomst van de gemeente niet vreemd. “Wij kennen de mensen goed en kunnen erop toezien dat het geld goed terecht komt”, legt Van Sandick uit.

Muzikaal
De lijst met Zoeterwoudse organisaties die in de afgelopen halve eeuw een beroep op het fonds deed is enorm. De eerste aanvragen in 1973 hadden een muzikaal tintje. “Zowel drumfanfare De Rijntamboers als de Sint Jan’s Fanfare vroegen geld om nieuwe instrumenten aan te schaffen. Dat hebben ze gekregen. En beiden zijn nog altijd actief in Zoeterwoude”, weet de wethouder.

Na al die tijd jaar is Heineken nog niet van plan om te stoppen met het fonds. “Natuurlijk gaan we ermee door. We zijn Zoeterwoudenaar”, vindt Meijer. Van Sandick kan dit alleen maar toejuichen en dankt Meijer nogmaals voor de jarenlange steun aan de gemeente.

Maatschappij Politiek Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×