Dankzij de luisteraars van Sleutelstad werden heel veel cadeautjes ingezameld. (Foto: Sleutelstad)

31.000 kinderen hadden een prachtige pakjesavond door inzamelactie Sintvoorieder1

De stichting Sintvoorieder1 heeft begin deze maand tienduizenden kinderen blij gemaakt. De inzamelactie van Omroep West, Den Haag FM en tien lokale omroepen, waaronder Sleutelstad heeft daar een grote bijdrage aan geleverd. “Jullie kwamen massaal cadeaus geven en dus zeggen we namens 31.000 kinderen: dankjewel”, laat de stichting weten.

Voor veel kinderen is het vanzelfsprekend dat ze met Sinterklaas cadeaus krijgen, maar kinderen die in armoede opgroeien, weten hoe bijzonder het is. Zij krijgen soms niks. De stichting Sintvoorieder1 zet zich in om kinderen uit die gezinnen een Sinterklaascadeaupakket te geven. Via de twaalf deelnemende radiozenders werden ruim 88.000 cadeaus ingezameld. Van al die cadeaus maakte de stichting Sintvoorieder1 pakketjes die zijn afgestemd op onder andere de leeftijd van de kinderen. Uiteindelijk hebben 31.000 kinderen zo’n cadeaupakket gekregen.

Op allerlei manieren zijn de pakketten bij de kinderen terechtgekomen. Onder andere via het Leger des Heils. “En dat was bijzonder”, vertelt een woordvoerder. “Sommige gezinnen hebben spontaan toch een pakjesavond georganiseerd, waar het anders niet gebeurd was. Ontzettend bedankt. We hebben heel veel kinderen superblij gemaakt.”

Leiden Maatschappij Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×