UVS Leiden en AZ gaan samenwerken. (Foto: Ed van de Pol)

UVS gaat samenwerken met AZ voetbalschool

Leidse voetbalclub UVS is de nieuwste samenwerkingspartner van de AZ Voetbalschool. Vertegenwoordigers van beide clubs hebben deze week in het AFAS Stadion een overeenkomst getekend waarin ze de samenwerking bevestigen. Door haar kennis van de sport met amateurverenigingen te delen wil AZ het voetbalniveau van die clubs professionaliseren.

Het eerste contact tussen AZ en UVS Leiden werd al gemaakt in de corona periode. “We hebben waardevolle inzichten ontvangen over het opleiden van spelers en hoe AZ dit in de praktijk brengt”, vertelt Jaap van der Marel, technisch lid van UVS. “Daarnaast zijn we uitgebreid rondgeleid over het AFAS Trainingscomplex en hebben we veel informatie gekregen over de AZ Voetbalschool. Het is prettig dat AZ gemakkelijk te benaderen is en altijd bereid is advies te verstrekken wanneer wij daarom vragen.”

Frisse wind
Er waait een frisse wind door onze UVS organisatie met onder andere een nieuwe missie en visie voor de jeugdopleiding. “Wij geloven in de groei van alle spelers, ongeacht hun niveau. Wij denken dat AZ ons kan helpen onze doelen te bereiken door kennis uit te wisselen die nuttig is voor onze trainers en kaderleden. AZ heeft zelf aangetoond met een sterke missie en visie en veel geduld concrete successen te kunnen behalen, zoals het winnen van de UEFA Youth League. Dat inspireert ons”, zegt Van der Marel.

Ook Dennis Zwagerman, trainer bij AZ Onder 11 en nauw betrokken bij de voetbalschool, ziet mogelijkheden dankzij de samenwerking. “De club is bezig met een mooi project en wij zijn vanuit AZ blij daarin te kunnen helpen. Voor onszelf biedt deze samenwerking kansen in het vinden van nieuw talent in de Randstad en daar zijn wij natuurlijk ook hartstikke blij mee”, zegt hij na de ondertekening.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×