ZZ Leiden verliest van Heroes Den Bosch met 55-70. (Foto's: Marja van Tilburg)

ZZ Leiden afgetroefd door Heroes Den Bosch

Zorg en Zekerheid Leiden heeft de laatste thuiswedstrijd van 2023 met een nederlaag afgesloten. Ondanks de hoge opkomst van supporters, die voor een gezellige sfeer en veel knuffelbeesten zorgden, kreeg de Leidse ploeg weinig kans van Heroes Den Bosch. De nummer één van de competitie verliet Arena 1574 met een 55-70 overwinning.

Zorg en Zekerheid Leiden opende het duel met de koploper met een driepunter van Tajion Jones, maar kort daarna bezweek de Leidse ploeg onder de druk van Heroes Den Bosch. Via een 0-8 run binnen twee minuten keek de Leidse ploeg tegen een 11-18 achterstand aan. Na een score van Roeland Schaftenaar, die weer inzetbaar was, en een vrije worp van Lee Moore van Heroes Den Bosch werd het eerste kwart bij 13-18 afgesloten. Meteen vlogen vanuit alle hoeken van de zaal knuffelbeesten het veld op.

Als de Leidse ploeg nog wat wilde, dan moest dat vroeg in het vierde kwart gebeuren. Dat zat er al meteen niet in, want Heroes Den Bosch bracht de marge naar 14 punten: 41-55. Via vrije worpen van Bouwknecht en een score van Jones werd het verschil wel weer teruggebracht naar 10 punten: 45-55. Toen Roberts Stumbris ook nog begon te scoren, werd het gat uitgebreid naar 17 punten en was al duidelijk dat Zorg en Zekerheid Leiden de derde competitienederlaag moest incasseren. Uiteindelijk werd het 55-70.

De eerstvolgende wedstrijd is pas op 6 januari, dus de Leidse spelers kunnen even de ‘broodnodige rust’ pakken.