Het Gerechtshof in Den Haag. (Foto: Wikipedia)

Vrouw die Zoeterwoudse burgemeesters bedreigde ook in hoger beroep veroordeeld

Een vrouw uit Noordwijk is ook in hoger beroep veroordeeld wegens het beledigen en bedreigen van de Zoeterwoudse burgemeester Fred van Trigt en zijn voorganger Liesbeth Bloemen. De vrouw werd in oktober vorig jaar ook al veroordeeld, maar ging in beroep tegen de opgelegde voorwaardelijke taakstraf en het betalen van smartengeld.

In hoger beroep is de straf nu bepaald op zestig uur voorwaardelijke taakstraf met een proeftijd van twee jaar. Ook mag ze gedurende die tijd op geen enkele manier contact opnemen met haar slachtoffers. Verder moet ze 750 euro schadevergoeding betalen. De rechter ging niet mee met het verweer dat de vrouw deed op ‘psychische overmacht’ en dat de uitlatingen niet beledigend of bedreigend bedoeld waren, werd eveneens verworpen. Naar het oordeel van het hof wilde de vrouw met haar uitlatingen van antisemitische aard de twee burgemeesters in hun eer en goede naam aantasten.

De Noordwijkse, een joodse vrouw, werd in 2020 door toenmalig burgemeester Bloemen uit haar woning gezet. Daarop stuurde ze de burgemeester een e-mail met teksten als ‘Raus!’ en ‘Voor Joden verboden’. Ook voegde ze een bewerkte foto toe van Bloemen met op de plek van haar gezicht een spotprent van de profeet Mohammed. Ook noemde ze de vorige burgemeester onder andere een moordenaar, lelijk, dik, slonzig, slecht gekleed, dom en mailde ze ‘houdt die vieze, dikke gestapo uit mijn buurt’. En dat waren nog maar de minder erge verwensingen.

Van Trigt moest het later ook ontgelden in een mail aan de gemeente Zoeterwoude. “Jullie burgemeester is gelijk The Godfather” en “Burgemeester u bent echt net zo’n grote schoft als Adolf Hitler”, schreef ze. En: “Je gedrag is dat van een neonazi, een antisemiet.”

Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×