De opruimzakken zijn steviger dan normale afvalzakken. (Video: Brigit Disseldorp)

Gemeente Wassenaar introduceert opruimzakken bij verkoop vuurwerk

De gemeente Wassenaar introduceert deze jaarwisseling voor het eerst speciale opruimzakken voor vuurwerk. Deze zijn af te halen bij Tuincentrum de Bosrand. Dat is overigens ook het enige vuurwerk-afhaalpunt in de gemeente.

De opruimzakken zijn steviger dan normale afvalzakken. Klanten krijgen ze mee bij de aankoop van vuurwerk. Het is wel belangrijk dat het vuurwerk volledig uitgebrand is voor het de zak in gaat. De vuurwerkzak kan vervolgens bij het normale afval.

Het opruimen van vuurwerkresten is volgens burgemeester Leendert de Lange van groot belang. “Het is belangrijk dat de volgende dag er geen kleine kinderen mee gaan spelen”, aldus de burgemeester. “Een feestje vieren met oud en nieuw is prima, maar zorg wel dat je je rotzooi opruimt.”

Voor het afsteken van vuurwerk gelden in Wassenaar de standaardregels. Verder moet men er voor zorgen dat het vuurwerk niet wordt afgestoken in de buurt van woningen met een rieten dak of bij natuurgebieden. De verkoop van vuurwerk en dus ook het verkrijgen van de afvalzakken kan in Wassenaar nog tot en met zaterdag 30 december.

Maatschappij Wassenaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×