De De Kempenaerstraat krijgt ondergrondse vuilcontainers voor bewoners. (Foto's: Chris de Waard)

Oegstgeest komt met nieuwe aanpak afvalinzameling De Kempenaerstraat

De gemeente Oegstgeest gaat experimenteren met een nieuwe manier van afval inzamelen in de De Kempenaerstraat. Door ondernemers in de winkelstraat wordt al tijdenlang geklaagd over een rommelig beeld door rolcontainers van zowel bewoners als ondernemers. Voor bewoners worden nu ondergrondse containers geplaatst die te gebruiken zijn met een afvalpas.

Het gaat om een proef. Vandaar dat in eerste instantie slechts in een deel van de winkelstraat afvalcontainers voor bewoners worden geplaatst. Om zwerfafval tegen te gaan, werd eerder dit jaar ook al een openbare prullenbak geplaatst in de winkelstraat.

Ondernemers balen van het rommelige straatbeeld door rolcontainers.

Animo
Een eerder plan om ook voor ondernemers ondergrondse afvalinzameling te regelen, gaat in de ijskast nadat het animo onder de ondernemers te laag bleek. “Een rondvraag onder de winkeliers kreeg weinig respons, en bovendien had slechts de helft van de ondernemers die wel reageerde interesse in de nieuwe manier van afval inzamelen”, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Om het aantal containers in de straat toch te verminderen, komt de gemeente daarom met het plan om afval van bewoners ondergronds in te zamelen. Wanneer de containers geplaatst worden is nog niet bekend.

Maatschappij Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×