(Foto: Lianne Raat)

Koken zonder Dieren: Caesar salade

Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een diervriendelijke vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van Lianne Raat van de Partij voor de Dieren in Leiden.

“Cashewnoten zijn perfect voor een romige dressing”, zegt Lianne. “Met een goede staafmixer staat deze plantaardige versie van de wereldberoemde Caesar salade zo op tafel.” Is jouw staafmixer niet zo krachtig dan kun je de cashewnoten beter even laten wellen.

Ingrediënten voor 2 personen
2 vegan kipschnitzels
2 kropjes romaine sla
1 avocado
naturel croutons

Dressing
100 gram cashewnoten
125 ml kokend water
sap van 1 citroen
1 eetlepel mosterd
3 theelepels kappertjes
1 teentje knoflook grof gesneden

Extra benodigdheden
staafmixer + beker

Bereiding
Voeg alle ingrediënten voor de dressing in een staafmixerbeker en pureer tot een gladde saus met de staafmixer. Geen krachtige staafmixer? Laat de cashewnoten dan eerst 1 uur wellen voordat je de dressing maakt. Laat de dressing afkoelen in de koelkast.

Bak de vegan kipschnitzels met olie in de pan.
Snijd en was de romaine sla.
Snijd de avocado in stukjes.

Als de schnitzels klaar zijn, snijd je ook deze in stukjes en maak je met de romaine sla en avocado een salade. Voeg de dressing en de croutons toe.

Eet smakelijk!

Duurzaamheid Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×