Kinderen verzamelen kerstbomen in Oegstgeest
Kinderen verzamelen kerstbomen in Oegstgeest. (Archieffoto: Willemien Timmers).

Zo worden kerstbomen ingezameld in de regio

In de gemeenten in de Leidse regio en in Wassenaar worden in het nieuwe jaar kerstbomen en vuurwerk ingezameld. Lees hieronder de regelingen per gemeente.

Leiden
Van maandag 8 tot en met vrijdag 12 januari worden in Leiden kerstbomen opgehaald. Per dag is een andere wijk aan de beurt. Het overzicht is te vinden op www.leiden.nl/kerstboom. Kerstbomen kunnen voor 8.00 uur bij de ondergrondse container of op de plek waar normaal de minicontainers staan worden gelegd. Bomen kunnen al eerder worden ingeleverd bij de Milieustraat of op 3, 4, of 5 januari naar de elektrische kerstbomenboot worden gebracht.

Leiderdorp
In Leiderdorp kunnen kerstboom- en vuurwerkinzamelaars weer een zakcentje verdienen. Per ingeleverde boom of zak vuurwerk wordt 0,50 euro verdient. De gemeente Leiderdorp zamelt op twee momenten kerstbomen in. Op 5 januari aan huis bij mensen die meer dan 30 kerstbomen hebben verzameld en op 10 januari op verschillende plekken in het dorp. Alle informatie is te vinden op de website van de gemeente.

Wassenaar
Ook de gemeente Wassenaar keert 0,50 euro uit voor elke ingeleverde kerstboom. De inzameling vindt woensdag 10 januari plaats. Het ophaalschema en de spelregels zijn te vinden op de gemeentelijke website. Op dinsdag 9 januari en op dinsdag 16 januari rijden Avalex en de gemeente speciale kerstbomenroutes, waarbij kerstbomen op de plaats voor de minicontainers of naast een ondergrondse container kunnen worden gelegd.

Voorschoten
Voorschoten neemt kerstbomen, wederom tegen uitbetaling van 0,50 euro, in op vrijdag 5 januari. De bomen worden tussen 10.30 en 14.30 uur ingezameld op vijf plekken in het dorp. Alleen particulieren kunnen meedoen aan de actie. Op voorschoten.nl/jaarwisseling is het ophaalschema te vinden.

Oegstgeest
De gemeente Oegstgeest houdt weer een kerstbomenchallenge. Elke ingeleverde kerstboom levert een lootje op waarmee mooie prijzen kunnen worden gewonnen. De bomen worden ingenomen op 2 en 4 januari en op 8 januari worden de winnaars bekend gemaakt. In totaal verloot de gemeente 23 kadokaarten van 10,00, 25,00 en 50,00 euro. Hoe meer bomen, hoe meer kans op een kadokaart. Meer informatie staat op de website van de gemeente Oegstgeest.

Zoeterwoude
In Zoeterwoude werd vorig jaar 0,50 euro én een lootje voor de kerstactie uitgedeeld voor elke ingeleverde kerstboom. De gemeente heeft dit jaar nog geen informatie bekend gemaakt over het inzamelen van kerstbomen.

Leiden Leiderdorp Oegstgeest Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×