Verschillende voertuigen brandden uit. (Foto's: AS Media)

Diverse voertuigen door brand verwoest tijdens jaarwisseling

De brandweer rukte tijdens de afgelopen nieuwjaarsnacht verschillende keren uit in Leiden om brandende auto’s te blussen. Verschillende auto’s, een scooter en een aanhangwagen brandden volledig uit. In alle gevallen gaat de brandweer uit van brandstichting.

Aan de Schelpenkade stond een scooter, midden op straat, in brand. Aan de Akkerhof brandde een aanhangwagen volledig uit. De brandweer vermoedt dat er vuurwerk in de voertuigen is gegooid, waarna zij in brand vlogen. Beide voertuigen raakten door de brand zwaar beschadigd.

Bestelbus
Rond 1.45 uur stond een geparkeerde auto in brand aan de Beukenrode. De brandweer wrikte de motorkap open. Hierna was de brand snel geblust. Hierna reden de spuitgasten door naar de Julianakade waar een bestelbus in lichterlaaie stond. De brandweer kon niet voorkomen dat de bus volledig uitbrandde.

Wrak
Ook aan de Beethovenlaan was het raak. De brandweer kwam in actie nadat rond 1.50 uur de melding binnenkwam van een brandende personenauto. De auto ging volledig in vlammen op. Het wrak wordt later vandaag opgeruimd.

Om 3.20 uur kwam er bij de meldkamer van de hulpdiensten opnieuw het bericht binnen van een autobrand. Dit keer betrof het een personenauto die geparkeerd stond aan de Zaalbergweg in Leiden. De auto bleek bij aankomst van de brandweer al volledig uitgebrand. De brandweer kon niets meer dan de laatste vlammen doven. Van de auto is weinig meer over.

112 Sleutelstad Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×