(Archieffoto: Sleutelstad)

Longpunt Leiden houdt bijeenkomst over preferentiebeleid medicatie

Het Longfonds organiseert op 12 januari een bijeenkomst van het Longpunt Leiden in het Alrijne Ziekenhuis. Er wordt dan gesproken over het wisselen van medicatie. Zorgverzekeraars zoeken naar alternatieve en mogelijk goedkopere medicijnen. Volgens het Longfonds staan het preferentiebeleid van de verzekeraars en het juiste gebruik van astma en COPD medicatie op gespannen voet met elkaar.

Hans van der Marel van de werkgroep Longpunt Leiden noemt het een discutabele ontwikkeling als nieuwe preferente inhalatiemedicatie tot een tweede inhalatieapparaatje leidt. Bij sommige zorgverzekeraars wordt het preferente middel niet ten laste van het eigen risico gebracht. Maar niet iedereen reageert goed op dat voorkeursmedicijn. “Is er dan nog wel recht op vergoeding? En hoe wordt er met de medische noodzaak omgegaan? Deze en andere vragen over dit thema komen aan de orde tijdens de bijeenkomst van het Longpunt Leiden op vrijdag 12 januari om 14.00 uur. Spreker is de kersverse Kaderapotheker, astma/COPD, Piet Ooms.

De bijeenkomst van het Longpunt Leiden wordt gehouden in de kapel van het Alrijne Ziekenhuis, Houtlaan 55, 2334 CK Leiden. Deze locatie is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer (lijn 8). Belangstellenden zijn op 12 januari van 14.30 tot 16.30 uur welkom bij het Longpunt Leiden dat gratis toegankelijk is.

Leiden Maatschappij Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×