Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een diervriendelijke vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van fractievoorzitter Martine van Schaik van de Partij voor de Dieren in Leiden.
“Een feestje, deze knol uit oven”, vindt Martine. “Het ziet er superfeestelijk uit en smaakt heerlijk. Ik zet het dan ook vaak tijdens de kerstdagen op tafel. Maar je kunt het natuurlijk ook op een gewone door-de-weekse dag serveren. Het is niet moeilijk, je hebt er alleen wel wat tijd voor nodig.”
Ingrediënten – voor 4 personen
1 grote knolselderij (zonder het loof)
3 of 4 teentjes knoflook
3 takjes tijm of ½ eetlepel gedroogde tijm
2 eetlepels olijfolie
zout en peper
Benodigdheden
2 grote stukken aluminiumfolie
ovenschaal
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de knol goed en dep droog. Snij de wortelkant recht af. Je hoeft de knol niet te schillen. Haal het schilletje van de knoflook af, laat de teentjes heel.
Leg de stukken aluminiumfolie kruislings op elkaar en zet de knol in het midden. Leg de teentjes knoflook en de takjes tijm op de knol en giet de olijfolie eroverheen. Voeg peper en zout toe.
Vouw de stukken aluminiumfolie om de knol heen zodat die helemaal ingepakt zit. Doe de ingepakte knol in een ovenschaal en zet in de oven.
Het duurt wel 2 tot 3 uur voordat de knolselderij helemaal gaar is. Je kunt het makkelijk controleren door er met een satéprikker of scherp mes in te prikken. Als de knol helemaal zacht is, ook in het midden, is hij gaar.
Snij de knolselderij in plakken van ongeveer 1 cm dik. Lekker met gebakken aardappeltjes en een groene salade.
Eet smakelijk!
Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden
E-mail
redactie@sleutelstad.nl
Telefoon Redactie
071 - 5235907