Het bestuur van het Buurthuis met vlnr V.l.n.r. Okke de Boks, Lydia van Leeuwen, Helga Tijhuis, Wim Wolting, Ria Alleman, Carla van der Kwaak, en Fokje Nicolai. (Foto: Marjolein Altena)

Buurthuis De Boschbloem in Voorschoten groeit en zoekt vrijwilligers

“De Boschbloem groeit, bloeit en bruist”, vertelde een trotse voorzitter Wim Wolting afgelopen vrijdag tijdens de nieuwjaarsreceptie. “Maar we moeten niet achterover gaan leunen’, waarschuwde hij. “Laten we naar de toekomst kijken en gebruik maken van de ambities onder onze leden.” Tegelijkertijd kwam er de oproep voor meer vrijwilligers.

Dat het buurthuis groeit blijkt wel uit het aantal leden. “535 ten opzichte van 488 vorig jaar”, vertelt Ria Alleman, bestuurslid voor de PR. “Dat is voornamelijk te danken aan de vele activiteiten die we hier organiseren als onder andere bridgen, Ikenobo, tekenen, Franse les, Quilten, BlijFit: bewegen voor ouderen, Seniorencafé, Zumbalessen, zelfs een tweede schaakklas en natuurlijk het Seniorencafé, activiteiten die aanslaan bij onze leden.”

Marjolein Altena in gesprek met bestuurslid Ria Alleman over Buurthuis De Boschbloem.

Ook in het nieuwe jaar staan weer nieuwe activiteiten op stapel. “We kijken naar het organiseren van een maandelijkse open tafel”, kondigde Wolting aan. “We werken met Voorschoten Voor Elkaar en ProReHa Fysiotherapie aan een programma over valpreventie en we nemen ‘Bewegen voor Ouderen’ activiteiten over van Voorschoten Voor Elkaar. In september start de cursus kunstgeschiedenis en daarnaast willen we ook in 2024 verder met het binnenhalen van de jeugd, mocht iemand een leuk idee hebben, laat het ons weten!”

Zonnepanelen
Verder zijn er goede contacten met De Cirkelbus die hier dagelijks kantoor houdt en Club de Petanque die ook gebruik maakt van het buurthuis. De verduurzaming van het pand is afgelopen jaar afgerond met het plaatsen van 49 zonnepanelen in samenwerking met de gemeente. We zijn nu helemaal van het gas af.”

Het afgelopen jaar is de samenwerking met de andere twee buurthuizen (Alettahof en Vliethuis) geïntensiveerd en dat gaat dit jaar ook verder door. “Ook de samenwerking met de gemeente, Voorschoten Voor Elkaar en VOV is prima”, laat Wolting weten.

Het Buurthuis bestaat dit jaar 45 jaar en daar wordt gepast aandacht aan besteed maar een groot feest wordt het niet. “Dat doen we met het 50-jarig bestaan, over vijf jaar.”

Buurthuis De Boschbloem is er voor iedereen en niet alleen voor de Bloemenwijk en Boschgeest maar voor heel Voorschoten en daarbuiten. “We hebben zelfs leden uit Wassenaar en Leiden”, zegt Alleman. “Loop gewoon eens een keertje binnen en doe mee aan een activiteit. Vind je het leuk, dan ben je welkom. Vind je het niet leuk, dan is er niets verplicht. Op onze site boschbloem.nl is alle informatie te vinden.”

Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×