De Leidse Scratch Muziekdagen breiden dit jaar hun 35e editie uit met een kinderversie op woensdag 14 februari. (Foto: Emile van Aelst)

Eerste kindereditie Scratch-dagen op Valentijnsdag

Samen zingen en muziek maken staat centraal tijdens de Scratch-dagen in de Pieterskerk. Dit jaar is er voor het eerst ook een kinderversie op woensdag 14 februari. Het thema is Rembrandt en Leiden. De kinderen worden begeleid door een orkest van zo’n dertig instrumentalisten. ’s Middags is er een uitvoering met publiek.

Deze speciale kindereditie is bedoeld voor schoolkinderen van de hogere groepen van het basisonderwijs. Op basis van een verhaal wordt eerst een aantal liedjes met een dirigent ingestudeerd. Deelname is gratis. Via de scholen in de regio Leiden wordt nadere informatie verstrekt. Voor het concert zijn kaartjes te koop via de website van de Scratch Muziekdagen.

De Leidse Scratch Muziekdagen vieren dit jaar in februari hun 35e editie. Op donderdag 15 februari staat de klassieker op het programma de Messiah van Georg Friedrich Händel in de bewerking van Wolfgang Amadeus Mozart (1789), een dag later zingen en spelen jongeren Messiah maar dan in de oorspronkelijke uitvoering uit 1741.

Meedoen
De zaterdag van de Scratchdagen is gereserveerd voor de Musical Highlights, waarbij hoogtepunten uit diverse bekende musicals ten gehore worden gebracht en de laatste dag is gewijd aan composities van Dvořák en Brahms. Deelnemers oefenen steeds overdag met elkaar en treden ’s avonds op voor publiek in de Pieterskerk. Kaarten zijn te koop via de website van de Scratch Muziekdagen.

Meedoen is nog altijd een optie. Voor de Messiah op donderdag is nog behoefte aan violen, vooral tweede violen, altviolen, hoorns en dwarsfluiten. Bij de Messiah voor jongeren zijn er nog altviolen nodig, op zaterdag bij de musical highlights is nog plaats voor violen, vooral eerste violen, altviolen, hoorn en trombone. En een piccolo-speler voor de zondag. Vereisten zijn minimaal vijf jaar orkestervaring. Aanmelden kan via de website.

Zangers
Voor de uitvoeringen van de Messiah en Dvořák & Brahms kunnen ook zangers zich nog aanmelden. Voor Messiah voor Jongeren is alleen nog plaats voor bassen en tenoren. Bij de Musical Highlights is voor de alten aanmelden niet meer mogelijk. Sopranen, bassen en tenoren kunnen zich nog wel aanmelden.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×