(Afbeelding: RosZie via Pixabay)

Gratis trainingen om mentale problemen te voorkomen

Winterdip, blauwe maandag. De maand januari staat symbool voor een tijd van somberheid na een uitbundige feestmaand. En dan kan een steuntje in de rug goed uitkomen. GGZ Rivierduinen organiseert gratis trainingen om somberheid en andere mentale problemen te voorkomen.

Voor jongeren is er de gratis training Head Up! In deze training wordt gesproken over hoe het gaat met de deelnemers. Ook komt aan de orde hoe deelnemers met hun stemming om kunnen gaan. Zoals dingen te doen die helpen sombere gedachten te voorkomen of te verdrijven en opkomen voor jezelf. De training start op 24 januari in Leiden en bestaat uit acht bijeenkomsten van 15.30 tot 17.00 uur.

Handvatten
Voor volwassenen is er de gratis training Voluit leven. Voor mensen die zich niet meer belemmerd willen voelen door psychisch leed, zoals gespannenheid, somberheid, angst, vermoeidheid, gevoel van leegte, overmatige zelfkritiek. Deelnemers krijgen handvatten om weer een waardevol en bevredigend leven te leiden. Kortom om weer voluit te leven. De training start op 23 januari in Leiden en bestaat uit acht bijeenkomsten van 09.30-11.30 uur.

De trainingen zijn gratis voor inwoners van Leiden, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude. Meer informatie en aanmelden via www.rivierduinen.nl/preventie. De trainingen van GGZ Rivierduinen vinden plaats op de volgende locaties: Voluit Leven is in Rijnveste (Sandifortdreef 19 in Leiden). Head Up is op het Visser ’t Hooft Lyceum (Kagerstraat 1 in Leiden).

Maatschappij Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×