Eenpansgerecht met tomaat en halloumi (Foto: Emy Leidelmeijer)

Koken zonder dieren: eenpansgerecht met tomaat en halloumi

Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van Sleutelstad-redacteur Emy Leidelmeijer.

“Een van de dingen die ik vervelend vind van koken is het naderhand afwassen. Gelukkig zijn daar de eenpansgerechten: gerechten die je in één pan klaarmaakt. Een van mijn favoriete eenpansgerechten die makkelijk en snel te bereiden zijn is gegrilde halloumi met tomaten en witte bonen.”

Ingrediënten
Olijfolie
4 tenen knoflook, fijn gesneden
Chilipoeder naar smaak
1 theelepel gerookte paprikapoeder
½ theelepel gedroogde oregano
¼ theelepel witte wijn azijn
½ theelepel bruine suiker
400 g witte bonen, die van mij waren witte bonen uit blik
800 gram gepelde tomaten
400 gram halloumi
Peterselie of koriander, ter garnering

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Gebruik een hapjespan die ook in de oven kan. Doe de olijfolie in de pan en bak de knoflook goudbruin op een middelhoog vuur. Voeg vervolgens de paprikapoeder, oregano en chilivlokken toe en roer het geheel tot het lekker begint te geuren. Vervolgens doe de je de gepelde tomaten, witte wijn azijn en suiker bij het geheel en laat je het 5 minuten sudderen. Spoel de witte bonen af met warmwater en doe het bij de saus. Verwijder de pan van de hittebron en verdeel de haloumi over het geheel. Doe vervolgens de pan in de oven voor 20 minuten. Als je wil dat de haloumi wordt gegrild, doe dan de laatste 5 minuten de oven op grillstand. Wanneer de tomatensaus begint te pruttelen haal je het gerecht uit de oven. Voeg naar smaak peterselie of koriander toe. Serveer het gerecht met brood of rijst.

Eet smakelijk!

Duurzaamheid Leiden Leiderdorp Oegstgeest Voorschoten Wassenaar Koken zonder Dieren


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×