Warmtepomp
Organisator Ben Vroom bij een warmtepomp. (Foto: PR)

Warmtepompen krijgen vervolg bij duurzaam themaspreekuur

Inwoners van Leiden en deskundigen kwamen donderdag bij elkaar voor het eerste duurzame themaspreekuur van Energiek Leiden. “We willen kennis over verduurzaming delen met stadsgenoten die naar die kennis op zoek zijn”, vertelt organisator Ben Vroom. Tien belangstellenden kwamen langs tijdens de bijeenkomst over warmtepompen in de Buurt Ontmoetingsplek (BOP) in de Herenstraat.

Door: Guus Boeren en Famke Langedijk

Omdat er veel meer aanmeldingen waren dan bij reguliere spreekuren, krijgt het thema ‘warmtepompen’ een vervolg. Vroom: “Ik heb het idee dat we iedereen hier hebben kunnen helpen. We hebben zoveel aanmeldingen gekregen dat de komende twee spreekuren ook over warmtepompen zullen gaan.”

Tijdens deze eerste editie werden bezoekers geholpen door vier warmtepomp-experts. Een deel van de huiseigenaren had zich van tevoren aangemeld, maar ook tijdens het spreekuur kwamen er nog extra mensen binnen voor advies. Voorafgaand aan het spreekuur ontvingen aangemelde deelnemers al een uitgebreide brochure met informatie over alles wat bij de keuze voor een warmtepomp komt kijken.

Na een warm welkom van de organisatoren Ben Vroom en Neal van Duijn, kregen alle deelnemers de kans om hun individuele casus en hulpvraag te delen. Waar sommigen al verschillende offertes hadden aangevraagd, was het spreekuur voor anderen een eerste oriëntatie op het nemen van een warmtepomp. Vragen over vergunningen, isolatie, geluid en de verschillende soorten warmtepompen kwamen allemaal voorbij.

Dankbaar
Aan de hand van deze verhalen gaven de experts algemeen en individueel advies op maat. Waar sommigen na het spreekuur aan het einde weer tevreden op huis aan gingen, bleven anderen nog even hangen om na te spreken en extra advies in te winnen. Al met al was de sfeer dankbaar: de deelnemers konden verder met het ingewonnen advies.

De themaspreekuren vinden iedere eerste donderdag van de maand plaats van 19.00 tot 21.00 uur in de Buurt Ontmoetingsplek in de Herenstraat 61 in Leiden.

Duurzaamheid Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×