Warmtepomp
Een warmtepomp. (Foto: PR)

Eerste spreekuur Energiek Leiden gaat over warmtepompen

Energiek Leiden begint in januari met een nieuwe activiteit: duurzame themaspreekuren. De eerste op donderdag 11 januari gaat over warmtepompen. Iedereen kan binnenlopen bij de Buurt Ontmoetingsplek (BOP) in de Herenstraat voor gratis advies over een warmtepomp.

Afgelopen december ging burgercoöperatie Energiek Leiden een samenwerking aan met de gemeente Leiden om huurders en woningeigenaren te helpen om sneller te verduurzamen. Een warmtepomp verdien je bijna altijd terug doordat de kosten voor verwarming sterk omlaag gaan. Voorwaarde is wel dat je huis goed geïsoleerd is. Een warmtepomp loopt op stroom en verbruikt veel minder energie dan een CV-ketel. Hoeveel je bespaart, hangt af van de soort warmtepomp.

De organisatie van het themaspreekuur ligt in handen van energiecoach Neal van Duijn en Ben Vroom. Van Duijn: “Er bestaat niet één beste warmtepomp. Je moet naar de individuele situatie, wensen en mogelijkheden kijken. Daarom bespreken we met de bezoekers welke opties er voor hen zijn.”

Een adviesgesprek tijdens spreekuren van Energiek Leiden is gratis. Aanmelden is niet nodig. Maar als je je vooraf opgeeft door een mailtje te sturen naar ben@benvroom.nl, ontvang je informatie waarmee je je al kunt oriënteren. Het spreekuur vindt op 11 januari plaats tussen 19.00 en 21.00 uur in de Buurt Ontmoetingsplek (BOP) in de Herenstraat 61 in Leiden.

Duurzaamheid Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×