Mama is boos. (Foto: PR)

Bijzondere carrièreswitch: gemeenteambtenaar wordt cabaretier

Ooit was Esther van der Voort als Leidse gemeenteambtenaar betrokken bij de bouw en het onderhoud van schoolgebouwen, tegenwoordig is ze als succesvol cabaretière op vele podia in het land te zien. Vrijdag 19 januari treedt ze op in Leiden en staat ze met de voorstelling ‘Mama is boos’ in Theater Ins Blau.

Bij Cultuur071 vertelt Van der Voort hoe zij tot die opmerkelijke cariereswitch is gekomen. “Dat is eigenlijk een gevolg van mijn scheiding. Dat was een heftig en moeilijk besluit. Maar ik heb toen wel gedacht dat ik me wat minder vaak moet laten weerhouden om dat te doen waar ik bang voor ben. Want uiteindelijk levert het wel iets op waar je gelukkiger van wordt. Een van mijn angsten was het spreken in het openbaar. Wanneer ik iets moest zeggen, bijvoorbeeld tijdens een afdelingsoverleg, vond ik dat eng en zat ik met klamme handjes. Ik kreeg toen de tip om een cursus comedy te doen om van mijn spreekangst af te komen. Ik heb die cursus gedaan en vond het meteen geweldig. Ik werd daarna ook regelmatig gevraagd om binnen de ambtelijke organisatie als dagvoorzitter op te treden.”

Moeder
In 2018 heeft Van der Voort haar baan als ambtenaar opgezegd en is ze sindsdien professioneel dagvoorzitter, presentator, geeft ze spreektrainingen en is ze succesvol als stand-up comedian en cabaretière. In de voorstelling ‘Mama is boos’ vertelt Van der Voort een persoonlijk verhaal over haar drukke leven als alleenstaande moeder met vier opgroeiende kinderen en over alle frustraties en boosheid die daar soms bij komen kijken.


Esther van der Voort over Mama is boos in Cultuur071 – Deel 1.


Esther van der Voort over Mama is boos in Cultuur071 – Deel 2.

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×