Tijdens de wintereditie wordt de Eendenkooi omgetoverd tot indoor feesttent. (Foto: Robbert Beurse)

Wintereditie Dorpsfeest Zoeterwoude blijft: 'Nu al een traditie geworden'

De eerste wintereditie van het Dorpsfeest Zoeterwoude, vorig jaar februari, smaakte naar meer. En dus organiseert het bestuur ook in 2024 weer een indoor versie van het grootste feest in het kleinste dorp in de regio. Het dorpsfeestbestuur spreekt inmiddels van een traditie.

In centrum De Eendenkooi komen op vrijdag 2 februari en zaterdag 3 februari verschillende dj’s en artiesten optreden. “En op de woensdagavond voorafgaand aan het feest mag de traditionele bingo natuurlijk niet ontbreken”, vertelt organisator Jacintha Paardekooper.

Spannend
Vorig jaar werd voor het eerst een wintereditie van het Dorpsfeest georganiseerd. “We wilden iets in Zoeterwoude-Rijndijk doen en tegelijk de winter een beetje opfleuren. Dat werd de indoor versie van het Dorpsfeest in De Eendenkooi”, legt Paardekooper uit. Het was voor de organisatie spannend of deze versie net zo’n groot succes zou worden als de zomereditie. “We hadden dit nog nooit gedaan. Dus geen idee of de mensen hier wel op zitten te wachten.”

Toegangsprijs
Omdat er in de sportzaal aanzienlijk minder publiek past dan in de tent die in de zomer op Sportpark Haasbroek wordt neergezet, is de organisatie genoodzaakt om een toegangsprijs te vragen. “In de zomer weten we het tot nu toe altijd gratis te houden, maar dat is vooral te danken aan de drankomzet. In De Eendenkooi passen veel minder mensen, dus worden er ook minder consumpties verkocht. Om het feest te kunnen organiseren moet er dan een kleine toegangsprijs worden betaald”, zegt Paardekooper.

Winnen
Het programma is te vinden op de website van het evenement. “Een kaartje kost 15 euro voor de vrijdag en 15 euro voor de zaterdag. Maar kom je op beide avonden, dan betaal je 25 euro in totaal”, zegt de organisator wervend. Ook zijn er tickets te winnen op de radio. “In de week voor het feest geeft Unity dagelijks een duoticket weg. Luisteren dus!’


Jacintha Paardekooper vertelt in De avond van Sleutelstad over de wintereditie van het Dorpsfeest Zoeterwoude.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×