Blue Monday Run van GGZ BuurtzorgT. (Video: Robbert Beurse/Janna Verwer/Vera Warmenhoven)

BuurtzorgT Leiden vraagt aandacht voor mentale gezondheid met Blue Monday Run

De derde maandag van het jaar staat bekend als Blue Monday: de meest deprimerende dag van het jaar. BuurtzorgT Leiden vraagt daarom op deze dag om aandacht voor mentale (on)gezondheid. Dat wordt gedaan met de Blue Monday Run van de Zijlpoort naar de Morspoort, en weer terug.

BuurtzorgT biedt tweedegraads psychiatrische zorg voor mensen vanaf 18 jaar. Met de ‘run’, waarbij de route via het Singelpark werd gewandeld, wordt geld ingezameld voor de organisatie MIND Korrelatie. Deze organisatie wil voorkomen dat mensen te maken krijgen met psychische klachten en wil hulp bieden aan mensen die hier wel mee kampen. Dit doen zij door projecten, actie voeren, informatie te bieden en onderzoek te doen.

“Deze keer gaat de inzameling naar MIND Korrelatie. Hier kan iedereen naartoe bellen of chatten die mentale problemen heeft en diegene krijgt dan direct iemand aan de lijn om mee te praten”, vertelt Jasha Bekke van BuurtzorgT Leiden, die zelf ook meeloopt met de Blue Monday Run.

Niet alleen BuurtzorgT Leiden loopt deze run, meerdere organisaties en groepen door het hele land lopen en rennen op ‘Blue Monday’ om geld in te zamelen voor MIND Korrelatie. Het doel van de dag is om 150.00 euro te hebben ingezameld, maandagochtend stond de teller op 127.139 euro.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×