(Foto: Marja van Tilburg)

ZZ Leiden boekt krappe zege in Zwolle

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft de aanval van Landstede Hammers op de tweede plaats afgeslagen. Onder leiding van de sovereign spelende Marijn Ververs bleef ZZ Leiden aan de goede kant van de score. Op het einde kwam Landstede Hammers nog wel dichtbij, maar na vrije worpen van Tajion Jones was het duel beslist: 71-76.

Na de wedstrijd van afgelopen woensdag tegen Niners Chemnitz zat ZZ Leiden toch met wat personele problemen. Dat Maarten Bouwknecht en Stan van den Elzen niet zouden spelen, was zo klaar als een klontje. Nieuwkomer Brock Gardner is nog niet speelgerechtigd. In hoeverre Roeland Schaftenaar inzetbaar was nadat hij na 53 seconden de wedstrijd met een blessure moest verlaten, was een groot vraagteken. Om de personele problemen het hoofd te bieden, was Loek van Zeil meegenomen naar Zwolle. De 17-jarige jeugdinternational komt in Leiden uit in de U19.

Zoveel personele problemen bleken er zondagmiddag niet te zijn. Buiten de foutenlast van Alex Gross en in de slotfase ook nog Luuk van Bree wist iedereen gewoon het einde te halen.

Vooral de vele switches in de Leidse verdediging maakten het voor Landstede Hammers erg lastig. Met nog anderhalve minuut te gaan, liep ZZ Leiden uit naar 62-74 en leek de winst nagenoeg binnen. Toch werd het nog spannend. Landstede plaatste een 9-0 run en kwam met nog 21 seconden te gaan terug tot 71-74. Uiteindelijk werd Tajion Jones met nog zes seconden naar de vrije worplijn gestuurd. Jones faalde niet en schoot kalm zijn vrije worpen binnen voor een 71-76 overwinning.

Luuk van Bree werd aan Leidse zijde topscorer met 21 punten. Tajion Jones was goed voor 15 punten (8 uit 8 vrije worpen). Drie spelers kwamen tot 10 punten: Marijn Ververs, Roeland Schaftenaar en Alex Gross. Schaftenaar pakte ook nog eens 10 rebounds. Ververs was echter dé man van de wedstrijd met zijn 14 assists, wat een nieuw career high is voor de Leidse spelmaker. Daar zit hij de laatste tijd toch al goed in, want tegen Feyenoord had hij er 13 en afgelopen woensdag tegen Niners Chemnitz 12.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×