De wethouder en de twee vertrekkende parkvrienden kregen een gedenkteken van het Singelpark gemaakt van hout uit het Singelpark. (Foto’s: Henk- Jan Hoogenberk)

Nieuwe afspraken over beheer van Singelpark

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de ‘Vrienden van het Singelpark’ is zaterdag een nieuwe set afspraken vastgelegd met de gemeente Leiden. In dat ‘Convenant Publiek Beheer Singelpark 2024’ staat welke taken de vrijwilligers van het Singelpark op zich namen en wat de gemeente doet. Ook zijn er afspraken gemaakt over de financiële tegemoetkoming die de gemeente daarvoor over heeft.

Namens de gemeente tekende wethouder Ashley North het convenant. Namens de Stichting Vrienden van het Singelpark hebben voorzitter Jeroen van Loon en penningmeester Ton van Zijp hun handtekening onder het document gezet. In Nieuws071 vertelt bestuurslid Philomeen Weijenborg over wat het convenant inhoudt. “We werken met heel veel vrijwilliegrs aan het onderhoud en kunnen dus altijd wat extra handen gebruiken.” Verder wil ze mensen die van het park gebruikmaken vooral vragen hun sigarettenpeuken mee te nemen en in de afvalbak te gooien. “Dat is onze grootste ergernis.”

Nieuws071-presentator Gerry van Bakel in gespek met Philomeen Weijenborg, bestuurslid stichting Vrienden van het Singelpark.

rAfscheid
Tijdens de receptie werd ook afscheid genomen van Leen Ooms en Theo van der Krogt. Deze twee Singelparkvrienden van het eerste uur werkten als coördinatoren meer dan tien jaar in het huidige Singelpark. Destijds zijn zij gestart met de kweektuin bij station Leiden Centraal. Later kwamen daar onder meer het parkdeel bij het Wereldmuseum en het Huigpark bij.

In die tijd hebben ze ook vele tientallen vrijwilligers enthousiast gemaakt om met hen de verschillende parkdelen in het Singelpark te onderhouden. Zowel de wethouder als de twee vertrekkende parkvrienden kregen een gedenkteken van het Singelpark gemaakt van hout uit het singelpark.

 

Duurzaamheid Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×