Het duurde maar één dag maar toen genoot jong en oud van het schaatsen. (Foto: Voorschotense Krant)

Een dag open: 1.500 schaatsers bezochten de Voorschotense natuurijsbaan

De Voorschotense natuurijsbaan ging niet meer dan acht uur lang open, maar trok in die uren toch zo’n 1.500 schaatsers. Dat meldde penningmeester Fred Hermsen tijdens de nieuwjaarsreceptie van de IJsclub Voorschoten. Dit jaar werd de bijeenkomst niet in het clubhuis maar in de gloednieuwe ijshal De Vliet, op de grens met Voorschoten, georganiseerd.

Voor leden van de ijsclub is De Vliet bekend terrein. Ze trainen er ook. “Maar de ijshal is nog lang niet bekend genoeg”, zegt Hermsen. “En dat is jammer want het is fantastisch wat hier is gerealiseerd.”

Verslaggever Marjolein Altena in gesprek met Fred Hermsen over een dag schaatsen in Voorschoten.

Skeelerbaan
Toch heeft Hermsen nog wensen voor de toekomst. Al jaren wil de ijsclub een skeelerbaan op het weiland aan de Anthoni van Leeuwenhoekkade. “Dan hadden we twee dagen eerder open kunnen gaan, net zoals Warmond. En je zag dat de ijsbaan een enorme functie biedt in het dorp. Zeker toen de basisscholen eenmaal uit waren, werd het ontzettend druk. Hier kunnen ze veilig schaatsen, is dat er niet dan gaat de jeugd de slootjes op waar het ijs gewoon nog niet sterk genoeg is.”

Eind vorig jaar leek het er op dat de skeelerbaan gerealiseerd kon worden maar de gemeenteraad besloot om eerst een sportaccommodatiebeleid vast te stellen. Hermes heeft er alle vertrouwen in dat de baan er in 2024 gaat komen.

Gegroeid
Dankzij de zomeractiviteiten van de club is het ledenaantal flink gegroeid. “Zo kwamen er in de afgelopen maanden alleen al zo’n vijftig jeugdleden bij. Maar dat komt natuurlijk ook door deze prachtige ijshal en onze enthousiaste vrijwilligers en trainers. De komende 20 jaar gaan we hier ontploffen van het schaatsgenot!”, lacht Hermsen.

Sport Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×