Angel Daleman in actie bij shorttrack. (Foto: Focus by Hanneke)

Schaatsster Angel Daleman rijdt mee in twee competities bij Youth Olympic Games

De Leiderdorpse schaatsster Angel Daleman strijdt in Zuid-Korea voor medailles op de onderdelen shorttrack en langebaanschaatsen bij de Youth Olympic Games (YOG). Ze rijden daar op de olympische ijsbanen uit 2018. Daleman komt uit op alle afstanden. “Ik denk dat ik wel zo’n tien wedstrijden moet schaatsen.” De wedstrijden beginnen vrijdag 19 januari.

Vooral maandag 22 januari is een drukke dag voor Daleman. Dan rijdt ze eerst de vijfhonderd meter op de lange baan en daarna de vijfhonderd meter shorttrack. Dat betekent ook wisselen van pak en schaatsen. “Ik heb er wel een beetje op getraind de afgelopen tijd.”

Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Angel Daleman over haar ambities op de Youth Olympic Games.

Concurrentie verwacht Daleman bij het shorttrack vooral van de Koreaanse en Chinese schaatssters. Die is ze ook al tegengekomen bij de worldcups. De tegenstandsters bij de langebaan zijn veelal onbekenden voor haar. “Eén andere langebaanschaatsster woont bij mij in de straat, dus die ken ik wel.” Ook de andere leden van het Nederlands team kent ze grotendeels. “Met sommigen heb ik in een team geschaatst, anderen ken ik al van lang geleden.” Voor ondersteuning reizen haar ouders ook mee naar Zuid-Korea.

Wereldtitel
Na de YOG blijft Daleman nog een poosje in de regio. In Japan volgen een week later de finales van de worldcup. “Daar rijd ik misschien een afstand om een beetje bij te komen van de YOG. Vervolgens verdedigt ze half februari haar wereldtitel op het WK junioren allround. “De concurrentie is sterker geworden. Ze kijken nu allemaal naar mij. Maar ik ga zeker proberen goud te halen.”

Leiderdorp Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×