Op 14 juli vond rond 9.30 uur de dodelijke steekpartij plaats. (Foto: Robbert Beurse)

Rechtbank wil zelf kijken op plek van fatale steekpartij De Bakkerij

De Haagse rechtbank gaat zelf kijken op de plek waar in Leiden drie mensen werden neergestoken, in kerkelijk centrum De Bakkerij. De rechters willen de plaats van het misdrijf met eigen ogen zien. Deze zogeheten schouw is op 5 februari.

Dat bleek dinsdagmiddag bij de tweede voorbereidende zitting tegen Tareq S. die wordt verdacht van de steekpartij, waarbij de 66-jarige Krijn Schoonderwoerd om het leven kwam en twee andere mensen gewond raakten. De verdachte was er dinsdag zelf niet bij.

S. is geobserveerd door psychologen en psychiaters van het Pieter Baan Centrum. Het rapport van dat onderzoek is bijna klaar. S. wordt verweten dat hij op 14 juli vorig jaar drie mensen heeft neergestoken in De Bakkerij. Zelf ontkende hij dat tijdens de eerste pro-formazitting, drie maanden geleden.

Situatie
De rechtbank zal bij de schouw niet meer de situatie aantreffen zoals die vorig jaar was. De balie is bijvoorbeeld verplaatst. Dat hoeft geen bezwaar te zijn, omdat er 360-graden foto’s zijn gemaakt door de politie toen de oude situatie nog intact was.

De zaak gaat verder op 26 maart, dan opnieuw met een pro-formazitting van maximaal een half uur. De inhoudelijke behandeling vindt mogelijk plaats in mei.

Leiden Maatschappij Steekpartij De Bakkerij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×