Lekker bewegen met een bal op dinsdagmiddag met de 'rebellenclub' van John. (Foto: John Rodenburg)

Voetballen in een zaaltje met John-en-de-rebellenclub in Oegstgeest

Momenteel zijn ze met vier trouwe leden en dat vindt Marcel Kroes toch wat magertjes. Sinds een paar jaar komt hij elke dinsdagmiddag met een kleine groep mannen-op-leeftijd samen om te voetballen in een zaaltje. “Want je kunt het geen zaalvoetbal noemen”, zegt Kroes eerlijk. “Het gaat puur om in beweging blijven.”

De zaalvoetbalclub was ooit gelieerd aan een welzijnsorganisatie, maar die zag er geen heil meer in toen er steeds minder deelnemers kwamen. De overblijvers lieten het er niet bij zitten en gingen als een rebellenclub op leeftijd tegen de stroom in. “Die mannen zijn het toen zelf gaan organiseren”, zegt Kroes. “Ik ben er later bijgekomen. We hebben eigenlijk geen naam, maar ‘rebellenclub’ klinkt goed.”

Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Marcel Kroes over voetballen in een zaaltje.

Zaalvoetbal mag het dus niet heten. Daarom spreekt Marcel Kroes van ‘voetballen in een zaaltje’. Als er te weinig deelnemers zijn voor een partijtje, kiezen ze voor paaltjesvoetbal. “Dat kun je goed met zijn drieën doen en zelfs met zijn tweeën.’ Maar Kroes zou er graag wat mensen bij krijgen. “Meer dan twintig wordt lastig, maar vier erbij zou al heel mooi zijn.”

Momenteel zijn er alleen mannen die komen voetballen, maar Kroes ziet geen reden om vrouwen uit te sluiten. “Als er dames willen komen voetballen zijn ze van harte welkom.” Een hoog niveau of veel voetbalervaring is geen vereiste. Dat heeft Kroes zelf ook niet. “Ik was niet zo sportief. Maar op een gegeven moment is het wel belangrijk om in beweging te blijven. Maar aan apparaten hangen in de sportschool is niks voor mij. Maar als er een bal rolt, ren je er zo achter aan.”

Contact
Het groepje wordt getraind door John Rodenburg. “We doen altijd eerst een warming-up. Met wat rekken en strekken. John weet precies hoe hij dat aan moet pakken.” De groep komt elke dinsdagmiddag bij elkaar in Oegstgeest. Wie mee wil doen, kan het best contact opnemen met John Rodenburg. Telefoonnummer: 06-29165420 of via e-mail: sieraadjohn@hotmail.com.

Leiden Oegstgeest Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×