Start A-finale 1500 meter bij KNSB Cup shorttrack op zaterdag 20 januari, derde van rechts met nummer 135 winnaar Ties Kuiper. (Foto: Gerry van Bakel)

Succes bij KNSB Cup voor teruggekeerd shorttracktalent IHCL op eigen baan

Het was zaterdag een eenmalig optreden van de voormalige shorttrackbelofte Ties Kuiper. Omdat de nieuwe Leidse ijsbaan één van de KNSB Cup-wedstrijden had toebedeeld gekregen, bond hij graag een keer de strijd aan. En met succes, want in de A-finale van de 1500 meter haalde Kuiper goud.

IHCL-voorzitter Jeroen Straathof had het vooraf al voorspeld. Kuiper was dan wel gestopt als topsporter, maar trainde nog wel op zijn oude club IHCL. “Ik zag dat hij het heel goed deed. Dus ik denk dat hij een goede kans maakt om die 1500 meter te winnen.” Kuiper voelt zich vereerd dat Straathof er zo over denkt. “Ik wilde graag deze wedstrijd rijden om de nieuwe ijsbaan in Leiden in te wijden.”

Een terugkeer naar de wedstrijdsport heeft Kuiper niet in gedachten. “Ik ben gestopt vanwege de mentale belasting en daarnaast kreeg ik ook wat blessures. Zo vrij als ik hier nu rond kan rijden, kon ik toen niet meer. Naast mijn werk geef ik hier nu training bij IHCL en dat bevalt me heel goed.”

Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Ties Kuiper over zijn overwinning op de 1500 meter.

Straathof staat tevreden te kijken naar de verrichtingen van de zeventien IHCL-deelnemers aan deze KNSB-wedstrijd. “Het is allemaal hele mooie reclame voor de shorttracksport.” Vanaf de ring voor de langebaanschaatsers die een verdieping hoger ligt, kijken die schaatsers geregeld nieuwsgierig naar beneden. “Je ziet dat mensen nieuwsgierig zijn naar onze sport en het dan graag een keer komen uitproberen. Shorttracken is leuk, snel en spectaculair.”

In de aanloop naar de KNSB Cup vertelde Straathof in Sport071 over de toekomst van het shorttrack in Leiden. “Onze faciliteiten doen niet onder voor bijvoorbeeld de shorttrackbaan in Dordrecht. Dus we proberen Leiden nu bij de KNSB in beeld te brengen als opleidingsinstituut.”

Kijk en luister hieronder het interview terug van Cor ven der Velden met Jeroen Straathof, voorzitter van IHCL, in een vooruitblik op de KNSB Cup in Sport071:

 

 

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×