Lianne Raat is de nieuwe fractievoorzitter van Partij voor de Dieren Leiden. (Foto: Hans van Egdom)

Nieuwe fractievoorzitter voor Partij voor de Dieren Leiden

Martine van Schaik draagt het fractievoorzitterschap van Partij voor de Dieren over aan raadslid Lianne Raat. Dat maakte de partij zondagmiddag tijdens de nieuwjaarsborrel bekend. Van Schaik blijft wel actief in de Leidse gemeenteraad en pakt haar inhoudelijke taken als raadslid weer op.

Vanaf maandag neemt Raat alle taken die horen bij de rol van fractievoorzitter van Van Schaik over. Van Schaik is zes jaar fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren Leiden geweest. Onder haar leiding groeide de lokale fractie in 2018 van 1 naar 3 zetels in de Leidse gemeenteraad en in 2022 van 3 naar 4 zetels.

Van Schaik: “Na zes jaar vind ik het tijd om anderen ook de kans te geven om leiding te kunnen geven aan deze sterke fractie. De fractie was eensgezind bij het kiezen van een nieuwe leider en Lianne is unaniem gekozen als fractievoorzitter. Ik heb alle vertrouwen in haar en kijk ernaar uit om me weer volledig op de politieke inhoud te kunnen richten.”

Raat laat weten veel zin te hebben in haar nieuwe rol. “Met veel enthousiasme ga ik aan de slag als fractievoorzitter. Ik kijk uit naar de komende twee jaar waarin we samen met onvermoeibare inzet zullen knokken voor dier, natuur en klimaat.”

Kijk en luister hieronder het hele interview terug van Nieuws071-presentator Gerry van Bakel met Lianne Raat de nieuwe leidsvrouw van de Partij voor de Dieren.

 

Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×