Marijn Ververs in actie tegen Heroes Den Bosch. (Foto's: Marja van Tilburg)

ZZ Leiden loopt finale bekertoernooi mis

ZZ Leiden is in de halve finale van het bekertoernooi gestrand. De eerste wedstrijd tegen Heroes Den Bosch werd thuis gewonnen met twaalf punten verschil, in de tweede wedstrijd was het Den Bosch die won met dezelfde marge. In de extra tijd hielden de Bosschenaren het hoofd koel en sleepten de winst binnen.

Het wordt dit basketbalseizoen in ieder geval geen treble voor Leiden. Een herhaling van het huzarenstukje van vorig jaar waarin de Leidse basketballers alle drie de hoofdprijzen opeisten (beker, landskampioenschap en BNXT-titel) zit er niet meer in.

Blessureleed
Na 40 minuten spelen in de Maaspoort was er een verschil van twaalf punten (78-66), waardoor beide teams gelijk stonden en een verlenging uitkomst moest bieden. Zowel Leiden als Den Bosch kampen met blessureleed en de nieuwste aanwinst van Leiden, Brock Gardner, heeft nog geen groen licht gekregen om te spelen.

Dat hield in dat Tajion Jones, Luuk van Bree en Marijn Ververs 40 tot 44 minuten binnen de lijnen moesten blijven. Ondanks alles beet ZZ Leiden wel van zich af.  En zorgde Ververs er op het laatst nog voor dat er wel een verlenging kwam.

Kansen
Zorg en Zekerheid Leiden Basketball had in de verlenging via Alex Gross de eerste score, maar kreeg daarna een 6-0 run om de oren. Luuk van Bree moest kort naar de kant vanwege een bloedneus. Toch kreeg ZZ Leiden nog kansen, maar wist die onvoldoende te benutten.

ZZ Leiden kan zich nu richten op het restant van de FIBA Europe Cup en de reguliere competitie. Woensdag speelt het team van Doug Spradley in Roemenië tegen CSM CSU Oradea.

 

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×