ZVL-1886 Heren 1 wint eerste editie KNZB Winter Trophy in eigen zwembad. (Archieffoto: Gerry van Bakel)

Mannen ZVL-1886 winnen eerste editie KNZB Winter Trophy

ZVL-1886 heeft de eerste Winter Trophy op zijn naam geschreven. In het eigen zwembad was het mannenteam van ZVL-1886 te sterk voor Het Ravijn. Het duel werd na een gelijke stand van 13-13 uiteindelijk beslist met strafworpen.

De KNZB Winter Trophy voor mannen is in het leven geroepen om spelers die niet uitkomen voor het Nederlands team op het Europees Kampioenschap in Kroatië toch wedstrijdritme op te laten doen. De internationals van de clubs nemen dus niet deel aan deze Winter Trophy.

Ongeslagen
Het toernooi bestond uit twee poules, één met vijf en één met zes teams. De wedstrijden werden op vijf speeldagen afgewerkt op steeds een andere locatie. ZVL-1886 won hun poule glansrijk en ongeslagen met vijf overwinningen, voor ZV De Zaan, De Ham, ZPB, PSV en Polar Bears.

Het Ravijn won drie van de vier wedstrijden, net als nummer twee ZPC Amersfoort. Een beter doelsaldo bracht de Nijverdallers in de finale. GZC DONK, UZSC en MNC Dordrecht volgden de twee koplopers op gepaste afstand.