Plezier in het schaatsen staat voorop bij Roos Marie van Gerven (links) en Annemarie van Haestregt. (Foto: Roos Marie van Gerven)

'Olympische Spelen voor bejaarden' leukste toernooi om aan mee te doen

“Het is het meest leuke toernooi om aan mee te doen.” Roos Marie van Gerven en Annemarie van Haestregt beginnen spontaan te glimmen als ze terugdenken aan de Winter World Masters Games in Italië waar ze meededen aan het shorttracktoernooi. “Een soort Olympische Spelen voor bejaarden”, zegt Van Haestregt gekscherend.

De Winter World Masters Games is een multisportevent dat één keer in de vier jaar wordt gehouden en je kunt het dus enigszins vergelijken met de Olympische Spelen. Al is de toevoeging ‘voor bejaarden’ wel wat te straf, want sporters van 30+ kunnen al deelnemen. “En er doen ook sporters mee van boven de zeventig jaar.”

In ieder geval overheerst de ware olympische gedachte: meedoen is belangrijker dan winnen. Al zijn Van Gerven en Van Haestregt ook terecht trots op de medailles die ze hebben gehaald. Van Haestregt in de mixed relay en Van Gerven ook individueel en in een gemengd landenteam op de relay.

Hun kinderen zijn trots op hun moeders die het toch maar flikken. “Ze hebben allebei een medaille geclaimd”, lacht Van Gerven. “De een koos voor een zilveren en de ander voor een bronzen, want dat lijkt het meest op goud.”

Tactiek
Roos Marie van Gerven en Annemarie van Haestregt zijn allebei vanuit het langebaanschaatsen aan shorttrack begonnen. En ze vinden het vooral heel erg leuk. “Het gaat om snelheid, behendigheid en tactiek”, zeggen beide sporters. Ze zijn erin gerold toen hun kinderen gingen shorttracken. Want om dan alleen vanaf de kant toe te kijken of veroordeeld te zijn tot de kantine sprak hen niet aan. Dus hup, mee het ijs op.

En dat leidde tot meer en meer en ook meedoen aan wedstrijden. Van Haestregt had op een gegeven moment haar zinnen gezet op deelname aan de Winter World Masters Games en is toen teamgenoten gaan warm maken om ook mee te gaan. “Ik heb toen snel ja gezegd”, zegt Van Gerven. “En over vier jaar wil ik weer, maar dan ga ik niet alleen voor shorttrack, maar ook voor het langebaanschaatstoernooi. Ik plak er gewoon een week aan vast.”

Op het langebaanschaatstoernooi was er dit jaar ook succes voor Frank Steenkamp.

(staande foto: Roos Marie van Gerven en Annemarie van Haestregt met clubgenoot Ronald de Graaf in het midden)

Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Roos Marie van Gerven en Annemarie van Haestregt over hun deelname aan de Winter World Masters Games in Italië.

 

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×