Storm Jocelyn heeft in de Leidse regio voor flinke schade en overlast gezorgd. (Foto's: Regio15)

Storm Jocelyn zorgt voor flinke schade in Leidse regio

Storm Jocelyn die afgelopen nacht over Nederland trok, heeft in de Leidse regio voor flinke schade en overlast gezorgd. In de Debussystraat in Leiden waaiden piepschuimblokken van het dak van een appartementencomplex. In Wassenaar moest de brandweer in actie komen voor een losgewaaide schutting op een dakterras. In Oegstgeest viel een grote boom op een geparkeerde auto en in Voorschoten zette de brandweer steigeronderdelen vast die weg dreigden te waaien.

Tientallen piepschuimblokken waren niet bestand tegen de harde wind dinsdagavond. Ze waaiden van het dak van een appartementencomplex aan de Debussystraat in Leiden. De politie en brandweer zetten de straat deels af en namen contact op met de aannemer die in het complex aan het werk is. Tenminste twee geparkeerde auto’s zijn door de vallende blokken beschadigd geraakt waarvan een voorruit zwaar beschadigd is.

Wassenaar
De schutting van een dakterras aan de Starrenburglaan in Wassenaar kwam door de storm los te zitten en dreigde weg te waaien. De brandweer klom op het dak van het appartement, dat boven een supermarkt gevestigd is en verwijderde de schutting.

Oegstgeest
In Oegstgeest werd een oude, dikke boom met wortel en al uit de grond getrokken door Jocelyn. De boom kwam op twee geparkeerde auto’s terecht. Deze raakten hierbij flink beschadigd. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd en van de openbare weg verwijderd.

Voorschoten
En aan de Admiraal de Ruytersingel in Voorschoten zorgden loszittende onderdelen aan een steiger voor een gevaarlijke situatie. De gealarmeerde brandweerlieden klommen direct de steiger in en zetten de onderdelen vast.

112 Sleutelstad Leiden Oegstgeest Voorschoten Wassenaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×