Boom in kruiwagen
(Foto: Meer Bomen Nu)

Gratis geredde bomen en struiken bij bomenhub Leiderdorp

De organisatie ‘Meer Bomen Nu’ deelt zaterdag 150.000 bomen en struiken uit vanaf zestien bomenhubs door heel Nederland. In Zuid-Holland doet bomenhub ’t Groene Hart in Leiderdorp mee aan de actie. Het gaat om kansarme opkomende boompjes uit gemeenteparken, sloop- en natuurgebieden.

Overal komen boompjes op waar ze niet groot kunnen worden. Door deze uit te scheppen en te herplanten in plaats van af te voeren, wil Meer Bomen Nu de boomaanplant versnellen.

Alle boompjes en struikjes die op de uitdeeldag worden verdeeld, zijn geoogst uit natuurgebieden en parken in Zuid-Holland zelf. In de afgelopen drie maanden hebben honderden vrijwilligers de mouwen opgestroopt en zijn het groen in gegaan tijdens ‘oogstdagen’ om kansarme zaailingen uit te scheppen. De bomen die worden verdeeld, zijn dus echt Hollandse boompjes.

Iedereen met ruimte om deze boompjes een tweede kans te geven, kan zich online aanmelden. De bomen worden op 3 februari uitgedeeld van 9.30 tot 13.00 uur op Jaagpad 26 in Leiderdorp.

Duurzaamheid Leiderdorp


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×