Wethouder Elfred Bus gaf de eerste bezoekers van de milieustraat donderdagochtend een bloemetje. (Video: Brigit Disseldorp)

Milieustraat Oegstgeest voortaan alleen op afspraak

Inwoners van Oegstgeest moeten vanaf nu eerst een afspraak maken voordat zij hun afval naar de Milieustraat kunnen brengen. Die keuze is gemaakt om de drukte tijdens de piekuren te spreiden over de dag.

Het verschil was donderdagochtend meteen al te merken bij de gemeentewerf aan de Haarlemmerstraatweg waar de eerste bezoekers met een bloemetje werden opgewacht door wethouder Elfred Bus. Van de bezoekers die langskwamen bleek de helft overigens nog niets van de verandering af te weten.

De keuze om de Milieustraat op afspraak te laten werken, komt voort uit een wens van de medewerkers van het gemeentewerf. Het was er op sommige dagen erg druk, op andere juist rustig. Bij drukte ontstonden er regelmatig files voor de Milieustraat, waarbij de auto’s soms zelfs tot op de Haarlemmerstraatweg stonden. Dat zorgde voor verkeersonveilige situaties.

Medewerkers van de Milieustraat hebben bij grote drukte ook te weinig tijd om bezoekers te helpen bij het goed scheiden van afval. Dat heeft als gevolg dat er dan onbedoeld te veel afval in de grofvuilcontainer of een andere verkeerde container belandt en een deel van het afval ten onrechte wordt verbrand. Ook raken sommige containers zo vervuild dat ze afgekeurd worden.

Een afspraak maken voor de milieustraat gaat via de website van de gemeente.

Duurzaamheid Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×