Het beeld krijgt een plekje links bij het gras in Park de Put. (Foto: Chris de Waard)

Rembrandtbeeld krijgt toch plek in Leiden

Het beeld Rembrandt in Schildersjas van Gabriël Sterk komt toch naar Leiden. Een groepje Leidse Rembrandtliefhebbers dat zich ‘Burgerinitiatief Rembrandt Komt’ noemt, heeft alsnog een geschikte locatie voor het beeld gevonden voor het beeld dat door de kunstenaar is geschonken aan de gemeente Leiden.

Die gaf het vorig jaar terug aan de kunstenaar toen er geen plek werd gevonden waar de gemeente en Gabriël Sterk het over eens waren.

In Park de Put is alsnog een plekje gevonden waar het beeld permanent kan komen. Het komt dan vlakbij de molen te staan met de blik gericht op de brug en de Weddesteeg waar Rembrandt is geboren. Als alles meezit, wordt het komende zomer tijdens de Leidse Rembrandtdagen onthuld.

Ton Kohlbeck van het Burgerinitiatief Rembrandt Komt over de plaatsing van het beeld ‘Rembrandt in Schildersjas’ van Gabriël Sterk in Park de Put.

Verjaardag
Half juli wordt ook altijd stilgestaan bij de verjaardag van Rembrandt. Om middernacht wordt dan jaarlijks een bescheiden bijeenkomst gehouden bij de buste van de schilder op de hoek van het Noordeindeplein en de Witte Singel. Het is de bedoeling dat die bijeenkomst voortaan wordt gehouden bij het beeld van Gabriël Sterk in Park de Put.

 

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×