koken zonder dieren: chili
Koken zonder Dieren: Chili. (Foto: Lianne Raat)

Koken zonder Dieren: Chili

Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een diervriendelijke vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van Lianne Raat van de Partij voor de Dieren in Leiden.

Comfort food! Wie verlangt daar nou niet naar in de winter. Vandaag een recept voor chili die na een lange werkdag zo op tafel staat.

Ingrediënten voor 2 personen:
180 gram zilvervliesrijst
1 ui
2 teentjes knoflook
1 blik tomatenblokjes
1 blik/pot bonenmix
1 rode paprika
1 avocado
1 tl gemalen komijn, 1 tl karwijzaad, ½ tl gemalen koriander ½ tl gerookte paprikapoeder en ½ tl chilivlokken of 1 el mexicaanse kruiden
tortillachips

Optioneel: limoen en haver fraîche

Bereiding:
Kook de rijst volgens de verpakking. Snijd de ui en de knoflook fijn en bak deze in een pan. Snijd de paprika in stukjes en voeg deze toe aan de pan. Bak een paar minuten en voeg dan de kruiden en de tomatenblokjes toe. Spoel de bonen af en voeg deze toe aan de tomatensaus. Laat een paar minuten pruttelen.

Schep de rijst en de chili op de borden en voeg de avocado in partjes toe samen met de tortillachips.

Eet smakelijk!

 

 

Duurzaamheid Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude Koken zonder Dieren


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×