Minima in Voorschoten weten gemeentelijke ondersteuning niet te vinden. (Foto: Voorschotense Krant)

Linkse partijen Voorschoten: 'Coalitie laat minima in de kou staan'

Veel minima in Wassenaar, Voorschoten, Oegstgeest en Leidschendam-Voorburg zijn niet op de hoogte van gemeentelijke regelingen die hen ondersteuning kunnen bieden. Dat bleek vorig jaar uit een onderzoek van de Rekenkamercommissie. In een gezamenlijk persbericht stellen PvdA, GroenLinks en SP in Voorschoten dat er zo spoedig mogelijk maatregelen moeten worden genomen.

Maar tijdens de raadsvergadering van 1 februari wilde VVD Voorschoten even pas op de plaats maken om alles op een rij te zetten. Dat voorstel kreeg een meerderheid in de raad. “De coalitie laat minima daarmee in de kou staan”, vinden de linkse partijen.

Veel inwoners zijn niet op de hoogte van gemeentelijke regelingen, die vaak moeilijk of niet te vinden zijn en zij hebben moeite met iedere keer dezelfde informatie aan te leveren voor verschillende regelingen, aldus de partijen. Verder was maatwerk vaak lastig en werden inwoners die om hulp vroegen niet als gelijkwaardig behandeld. Consulenten waren niet goed bereikbaar en ook de systemen om aanvragen te doen, haperden met enige regelmaat.

In de ogen van de partijen zijn voor het minimabeleid in Voorschoten te weinig mensen en middelen beschikbaar. Dat is niet zonder gevolgen. “De conclusies van het rapport komen overeen met de signalen die wij van inwoners ontvangen. Gerichte en concrete acties zijn nu noodzakelijk. En liggen binnen handbereik, zoals GroenLinks raadslid Paul ’t Lam eerder stelde. “Helaas zijn is de VVD een andere mening toegedaan. Vertraging en uitstellen als staand beleid, dat is de harde realiteit in Voorschoten.”

“Het huidige minimabeleid kan beter omschreven worden als ontmoedigingsbeleid. Daar moet echt wat aan veranderen. We zijn teleurgesteld in de houding van de VVD en andere partijen. We blijven dit onderwerp op de politieke agenda zetten en zullen door blijven gaan tot we een minimabeleid hebben dat echt voor onze inwoners werkt”, aldus de linkse partijen.

Politiek Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×