Het Leids Cabaret Festival. (Foto: Jessica Zeylmaker)

Leids Cabaret Festival is terug van weggeweest

De Leidse Schouwburg is al meer dan veertig jaar het podium waar beginnende cabaretiers met elkaar de strijd aanbinden om tot winnaar van het prestigieuze Leidse Cabaret Festival te worden verkozen. Na een periode waarin corona roet in het eten gooide en een 2023-editie die werd geannuleerd wegens te weinig getalenteerde kandidaten, is het festival van 5 tot en met 10 februari weer helemaal terug.

Het festival heeft veel grote namen in de cabaretwereld voortgebracht, zoals Najib Amhali, Paulien Cornelisse, Sanne Wallis de Vries, Micha Wertheim en Dolf Jansen.

Acht deelnemers zijn geselecteerd om op maandag 5 en dinsdag 6 februari deel te nemen aan de twee voorrondes, vijf van hen zullen op basis van het oordeel van de vakjury doorgaan naar de halve finale op donderdag en uiteindelijk mogen drie van deze vijf kandidaten door naar de finale op zaterdag 10 februari.

Studenten
Marlijn Kok, voor de Leidse Schouwburg de organisator van het festival, vertelt bij Sleutelstad Cultuur dat ze heel blij is dat het evenement weer aan studentenvereniging Augustinus kon worden ‘teruggegeven’. “Het Leids Cabaret Festival komt voort uit een initiatief van Augustinus. Harry Kies, student en Augustijn, was in 1978 de oprichter van het festival. Maar de studenten waren de laatste jaren steeds minder bij het festival betrokken en dat is jammer, want het gaat om een evenement met vooral aanstormend jong talent.”

Sleutelstad Cultuur: Marlijn Kok over het Leids Cabaret Festival 2024.

Nu zijn de studenten weer volop bij alle activiteiten betrokken en organiseren ze bijvoorbeeld het ‘buitenfestival’, met een kunstmarkt en optredens van verschillenden studentenbandjes op een twintig meter lang ponton op het water voor de Leidse Schouwburg. En er is, naast de prijs van de vakjury en de publieksprijs, een prijs voor de door de studenten verkozen winnaar.

Op basis van onder andere de audities, belooft Kok dat de bezoekers van de 44ste editie van het Leids Cabaret Festival kunnen genieten van zeer gevarieerd cabaret van hoog niveau.

Nieuws


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×