LCF 2024 gebouw
(Foto: Emile van Aelst)

Deelnemers halve finale Leids Cabaret Festival bekend

Na de tweede voorronde van het Leids Cabaret Festival die dinsdag werd gehouden, heeft de jury vijf van de acht cabaretiers en comedians aangewezen die door zijn naar de halve finale die vanavond plaatsvindt. Dat zijn Marjolijn Ebels, Said El Hassnaoui, Tim Kroezen, David Linszen en Tobias Tonch.

Tijdens de halve finale strijden de vijf cabaretiers om een plek in de finale, aanstaande zaterdag in een volledig uitverkochte Leidse Schouwburg. De drie deelnemers die deze ronde halen, gaan vanaf begin maart op tournee langs veertig theaters in Nederland. De tour eindigt begin juni in de Leidse Schouwburg.

Bij de finale worden zaterdag drie prijzen uitgereikt. Een juryprijs en een publieksprijs, en een studentenjuryprijs voor de cabaretier wiens optreden het best aansluit op de belevingswereld van studenten.

De presentatie van de halve finale en de finale is in handen van Jan Jaap van der Wal. Tijdens het juryberaad bij de halve finale geeft Francis van Broekhuizen een gastoptreden. Tijdens de finale is er een gastoptreden van Ellen ten Damme.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×