Zoë Eshuis gaat voor een podiumplek bij het komende EK. (Foto: Sleutelstad)

Zoë Eshuis wil Europese medaille gewichtheffen: 'Er is geen limiet'

Tot haar zestiende was ze nog turnster, maar inmiddels maakt de Voorschotense Zoë Eshuis furore in het gewichtheffen. “Ik krijg vaak de vraag of dat niet saai is, maar de trainingen zijn juist heel afwisselend”, vertelt ze enthousiast. En bij dat enthousiasme hoort een grote ambitie: “Komend najaar wil ik een medaille halen op het Europees Kampioenschap.”

Eshuis is begonnen met gewichtheffen bij een fysiotherapeut. “Ik deed als turnster mee aan nationale evenementen als groepsspringen in Ahoy. Maar toen ik geblesseerd raakte, mocht ik mijn benen een tijd niet belasten.” Om toch in conditie te blijven, ging ze haar armen trainen en dat liep wat uit de hand: “Als ik ergens aan begin, stel ik altijd direct doelen. Meestal stel ik die doelen te hoog, maar het grappige is dat ik ze vervolgens nog haal ook.”

Inmiddels is ze Nederlands kampioen en vorig jaar deed ze al mee aan het EK. “Het helpt dat ik begonnen ben als turnster”, legt ze uit. “Daar moet je honderd keer dezelfde oefening doen om een beweging helemaal te beheersen. Bij gewichtheffen heb je die mentaliteit ook nodig: het is oefenen, oefenen, oefenen en nog eens oefenen.”

Sleutelstad Sport-presentator Cor van der Velden in gesprek met Zoë Eshuis.

Medaille
Dit jaar wil ze weer meedoen aan het EK, en niet zomaar voor de beleving. “Ik dacht lange tijd dat het nog te vroeg zou zijn, maar ik ben de laatste tijd zoveel beter geworden. Daarom is mijn doel om komend EK een medaille te halen. De kleur maakt me nog niet zoveel uit, zolang ik maar minimaal derde word.” Ze is niet bang dat dit doel te hoog gesteld is: “Ik krijg steeds meer door dat er geen limiet is.”

Sport Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×