Directeur van Studio Moio Nathalie Lecina, wethouder Yvonne van Delft en directeur van De Lakenhal Tanja Elsgeest. (Foto's: Robbert Beurse)

De Lakenhal en Studio Moio leggen samenwerking vast

Studio Moio, een initiatief van Nathalie Lecina om jongeren te betrekken bij maatschappelijke vernieuwing, tekende vandaag een samenwerkingsovereenkomst met Museum De Lakenhal voor de komende vijf jaar. De partijen kwamen bijeen in De Lakenhal om de overeenkomst te tekenen, na een creatieve workshop die symbool stond voor de nieuwe samenwerking.

Wethouder Yvonne van Delft, directeur van De Lakenhal Tanja Elsgeest en directeur van Studio Moio Nathalie Lecina kwamen bijeen om de overeenkomst te tekenen. Ook waren enkele jongeren van Studio Moio aanwezig die ook de creatieve workshop hebben gevolgd.

De samenwerking tussen het jongereninitiatief en De Lakenhal is bedoeld als bron van inspiratie en reflectie van beide partijen. Zij denken veel van elkaar te kunnen leren op zowel kunstzinnig als maatschappelijk vlak. Zo kunnen de jongeren het museum helpen om meer jongeren naar het museum te trekken door mee te denken over de exposities in het museum. Studio Moio houdt zich namelijk bezig met maatschappelijke vraagstukken als vluchtelingenbeleid, jeugdzorg en ouderenzorg en ziet hierbij de kracht van de bundeling van kunst en musea.

Dit is niet de eerste keer dat de twee partijen samenwerken: in 2019 en 2020 ontwikkelde de Dadakademia, onderdeel van Studio Moio ook al projecten binnen het thema van dat jaar samen met De Lakenhal. De resultaten hiervan werden gepresenteerd tijdens de Kunstroute Leiden, die door Museum De Lakenhal wordt georganiseerd.

 

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×