Parkeren moet gratis blijven vindt een meerderheid van de deelnemers aan de enquête. (Foto: Voorschotense Krant)

Inwoners Voorschoten willen het parkeren gratis houden

Bijna 1000 inwoners hebben de gemeentelijke enquête over het nieuw te maken parkeerbeleid ingevuld. Een meerderheid daarvan vindt dat parkeren, wel of niet met blauwe zone, in Voorschoten gratis moet blijven.

De gemeente hield in december 2023 een enquête om de mening en ideeën van inwoners te verzamelen over parkeren. “We zijn dankbaar voor de actieve deelname van onze inwoners aan de enquête”, zegt wethouder Hubert Schokker. “Hun inbreng is essentieel voor het ontwikkelen van een parkeerbeleid dat aansluit bij de wensen in ons dorp.”

In het buitengebied is parkeren geen probleem maar inwoners van onder andere de Bloemenwijk ervaren wel parkeeroverlast. Gratis parkeren blijft een wens maar in enkele wijken, waar de parkeerdruk hoog is, staat een deel van de deelnemers open voor het bespreken van een vorm van parkeerregulering. Bijna 70 procent van de deelnemers van de enquête vindt dat extra of nieuwe parkeerplaatsen niet ten koste mogen gaan van openbare groenstroken. Ruim de helft van de inwoners vindt dat er voldoende fietsparkeerruimte is.

De resultaten zijn ook in de gemeenteraad besproken. “Met de waardevolle input van zowel gemeenteraad als inwoners, zijn wij druk bezig met het opstellen van een nieuw parkeerbeleid”, aldus de wethouder die aangeeft dat het nieuwe beleid waarschijnlijk begin juli aan de gemeenteraad wordt voorgelegd.

De resultaten van de enquête zijn in te zien op www.voorschoten.nl/parkeerbeleid, onderaan de pagina.

Maatschappij Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×