De jury omschreef de show van David Linszen als absurdisme op hoog niveau. (Video: Robbert Beurse en foto: Corine Havinga)

David Linszen wint alle prijzen bij het Leids Cabaret Festival 2024

David Linszen heeft zaterdagavond overtuigend de 44e editie van het Leids Cabaret Festival op zijn naam geschreven. Zowel de juryprijs, de publieksprijs als de studentenprijs wist de Amsterdamse cabaretier in de wacht te slepen. In de finale stond David Linszen tegenover finalisten Said El Hassnaoui en Tim Kroezen.

De winnaar zei direct na afloop tegen Sleutelstad Nieuws overdonderd te zijn door de winst. “Ik ben hartstikke blij, het was heel lekker spelen in deze zaal.”

De jury omschreef de show van David Linszen als absurdisme op hoog niveau. “Gedurfd, gekund en geestig. David is vanaf de eerste tot de laatste seconde verrassend, muzikaal, origineel en hypergeestig. Zijn stem, lichaam, mimiek en zijn gedachten; alles is onder controle. Zijn materiaal is eigen, absurdistisch en met een hoge grapdichtheid. We krijgen een kijkje in zijn bizarre hoofd en hij neemt ons mee in zijn hilarisch uitvergrote hunkering. Er was geen enkel voorspelbaar moment.”

De jury werd gevormd door Niek Barendsen (regisseur, schrijver en acteur), Fleur Boots (producent en impresario Sjoege Management), Floor Nicolas (programmeur De Kleine Komedie) en Nina de la Parra (performer, schrijver en zangeres).

Davids absurdistische en muzikale programma gaat over iemand die niet in staat is om normaal contact met de buitenwereld te leggen, maar een groot verlangen heeft om dat wel te doen. Hij vindt houvast in zijn eigen ideeën en fantasieën, alhoewel hij zich daar ook in kan verliezen. Het is maar de vraag of het hem lukt om vrede te sluiten met zijn eigenaardigheden. Is er iemand die hem kan redden?

Met de winst op het landelijk bekende cabaretfestival treedt David in de voetsporen van cabaretiers als Erik van Muiswinkel, Lebbis, Dolf Jansen, Najib Amhali, Sanne Wallis de Vries, Micha Wertheim en recenter Tim Fransen, Kasper van der Laan, Merijn Scholten, Lisa Ostermann en Stefan Hendrikx.

Finalistentour
Na de finale volgt voor de drie finalisten vanaf 5 maart een tournee langs veertig theaters in Nederland, die op 31 mei, 1 en 2 juni eindigt daar waar het begon: de Leidse Schouwburg.

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×