Deze week staat de escaperoom afwisselend bij het Adelbert College en het Rijnlands Lyceum. (Video: Brigit Disseldorp)

Politie geeft voorlichting over sexting met escaperoom

Bij het Adelbert College in Wassenaar konden leerlingen van de tweede klas dinsdag meedoen aan een escaperoom van de politie. Die stond in het teken van sexting. In het fictieve scenario moesten de leerlingen voorkomen dat er een naaktfoto van hen werd verspreid.

De politie Wassenaar komt regelmatig vormen van cybercrime tegen in het dorp. In sommige gevallen zijn daar ook minderjarige kinderen bij betrokken en vooral op scholen lijkt het vaker voor te komen. Met de escaperoom voor de tweedeklassers wil de politie preventie geven op een manier dat de jongeren aanspreekt. “Je ziet gewoon dat als ze naar de derde of vierde klas gaan, het veel meer speelt”, vertelt Rosalie van de politie Wassenaar. “Om deze eerste- of tweedeklassers er bewust van te maken wat de gevaren zijn van sexting, doxing en cybercrime, hopen we dat ze het daardoor gewoon niet doen”.

Deze week staat de escaperoom afwisselend bij het Adelbert College en het Rijnlands Lyceum. De politie Wassenaar probeert de escaperoom ieder jaar terug te laten komen naar het dorp.

Maatschappij Wassenaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×