(Foto: 3 October Vereeniging)

Twee stellen kunnen in Leiden trouwen op 3 oktober

De 3 October Vereeniging en de gemeente Leiden maken het ter gelegenheid van 450 jaar 3 October voor twee stellen mogelijk om op 3 oktober te trouwen. De huwelijksplechtigheid wordt ’s morgens voltrokken in het stadhuis aan de Breestraat. ’s Middags rijden de pasgehuwde koppels mee in de Grote Optocht. Stellen met een 3 oktober-liefdesverhaal kunnen zich vanaf Valentijnsdag tot 14 maart aanmelden om kans te maken.

Trouwen op 3 oktober is normaal niet mogelijk, omdat het Leidens Ontzet een lokale feestdag is. Vanwege het 450-jarig jubileum maakt de gemeente Leiden een uitzondering. Speciaal voor deze viering stelt een aantal Leidse trouwambtenaren zich beschikbaar om het huwelijk tijdens de viering tóch mogelijk te maken. Het burgerlijk huwelijk vindt ‘s morgens plaats in de trouwzaal van het stadhuis. In de middag zullen de stellen in de speciale belangstelling staan als ze meerijden in de Grote Optocht.

Nienke Ledegang van de 3 October Vereeniging vertelt over de jubileumviering.

Stellen kunnen zich vanaf Valentijnsdag 14 februari tot 14 maart aanmelden via de website van de 3 October Vereeniging om kans te maken. Daar is een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo moeten stellen een 3 oktober-liefdesverhaal kunnen delen, zoals een eerste ontmoeting tijdens de Taptoe of een eerste zoen in het reuzenrad. Daarnaast moeten de stellen er rekening mee houden dat hun huwelijk geen gewoon huwelijk zal zijn, maar een ceremonie te midden van de chaos en gezelligheid van Leidens Ontzet.

Voorzitter Jurgen van der Velden van de Jubileumcommissie van de 3 October Vereeniging noemt deze bijzondere samenwerking met de Gemeente Leiden van grote waarde. “Het is een prachtige kans om de liefde tijdens het 450-jarig jubileum te vieren. We willen laten zien hoe belangrijk het Leidens Ontzet is voor de stad en haar inwoners en welke prachtige verhalen er ontstaan. We gaan er alles aan doen om er dit jaar een onvergetelijk feest van te maken.”

Leiden Maatschappij Leidens Ontzet 2024


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×